Atelier MADE HERE en atelier Pantar bundelen hun krachten in de circulaire textiel-en modemarkt

De naaiateliers van Atelier MADE HERE en Pantar worden samengevoegd. Vanuit één atelier zorgt Atelier MADE HERE voor de organisatie van het werk, de klanten en opdrachten. Pantar ondersteunt met productiefaciliteiten, de inzet van medewerkers van Pantar en bijbehorende begeleiding.

 

Atelier MADE HERE bewerkstelligt hiermee een schaal die bijdraagt aan de continuïteit van de onderneming als circulaire pionier. Pantar realiseert hiermee binnen deze branche toekomst voor haar medewerkers met betere vakinhoudelijke begeleiding en ontwikkeling dichter op de reguliere arbeidsmarkt.

 

Atelier MADE HERE is een sociale onderneming en bestaat in mei 5 jaar. Het is gestart met als doel om banen te creëren voor goede kleermakers met een vluchtelingen-achtergrond. Het atelier onderscheidt zich door gespecialiseerd te zijn in het maken van kleding voor merken volgens het made-to-order model en upcycling.[1]

 

Pantar is het grootste sociaal- ontwikkelbedrijf in de regio Amsterdam en Diemen. De organisatie biedt mensen met een arbeidsbeperking werk, begeleiding en veel aandacht voor hun ontwikkeling.

 

De samenwerking tussen Atelier MADE HERE en Pantar richt zich op kwalitatief goede textielproducten en hoogwaardige confectie waarbij circulariteit van hoog belang is. Het atelier biedt een werkomgeving waar mensen hun kwaliteiten kunnen ontwikkelen en inzetten.

 

Atelier MADE HERE is vanaf 3 april gevestigd op de Strekkerweg 51, Amsterdam Noord.


[1]       Made to order: alleen maken wat er daadwerkelijk wordt gekocht zodat er nooit onverkochte voorraden ontstaan

Upcyclen: van afgedankte textiel weer hoogwaardige kledingstukken en accessoires maken.