Finalist VPRO Future Fashion Pioniers!

Op woensdag 12 december vond de VPRO Tegenlicht Future Fashion Pioniers Meet Up plaats in Pakhuis de Zwijger. 12 dagen daarvoor stonden we als MADE HERE tussen 184 genomineerden waarop gestemd kon worden. Dat was al een hele eer. Maar nog bijzonderder werd het toen we op 11 december werden gebeld dat de jury ons had gekozen als een van hun 3 finalisten! De jury bestond uit José Teunissen (docent aan the London College of Fashion, UAL, en professor in de modetheorie), Jasna Rokegem (digital designer, uitvinder en oprichter Jasna Rok) en Peter Leferink (oprichter M-ODE, directeur PCL, mode-docent AMFI). Belangrijk voor hun beoordeling waren onder meer impact, creativiteit, duurzaamheid, diversiteit, toegankelijkheid en pioniersschap. De volgende dag moesten we pitchen in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger. De hele avond was één groot warm bad voor ons; zoveel aandacht, zoveel waardering en interesse voor wat we aan het opzetten zijn. Daar ons verhaal delen was voor ons al de hoofdprijs! TextileLab Amsterdam is de zeer terechte winnaar geworden van Future Fashion Pionier contest geworden.

In onderstaand fragment onze pitch inclusief reactie van de jury: